Klank met Kleur

Muzikale- en Kunstzinnige Thuisbegeleiding

Door wie?

Mijn naam is Tonneke van Zutphen.door tonneke Na mijn studie aan het Koninklijk Conservatorium ben ik gaan werken als musicus en docent. Daarnaast was ik muziektherapeut bij een instelling voor verstandelijk gehandicapten. Gaandeweg specialiseerde ik mij in het begeleiden van mensen met een beperking.

Om mijn kennis aan te vullen ben ik parttime pedagogiek gaan studeren en later Kunstzinnige Therapie aan de Hogeschool Leiden. 

Ik heb lang gewerkt in verschillende verpleeghuizen en bij GGZ-Delfland op de afdeling ouderenpsychiatrie. Daarnaast gaf ik, als lid van "Salontrio Amaretto", een (licht)klassiek pianotrio, regelmatig concertjes in verzorgingshuizen. Hier zag ik vaak de behoefte van mensen om met gelijkgestemden hun interesse voor muziek en kunst te delen.

Ook zag ik de heilzame werking van het werken met muziek en kunst. Op ontspannen wijze komt men in gesprek en komt er vanzelf ruimte om andere persoonlijke ervaringen de delen. Omdat de nadruk in dit contact ligt op het “gezonde stuk” van de persoon, krijgen mensen de kans hun eigen identiteit te behouden.

Het is mijn overtuiging dat, ondanks alle beperkingen van ziekte of ouderdom, men in het algemeen blijft streven naar een zinvolle en volwaardige invulling van het bestaan. Graag wil ik daaraan bijdragen door mensen op een persoonlijke wijze te begeleiden. 

Cliënten zeggen mij vaak: “Ik voel we weer méns”.

 

 

Copyright © 2015. Alle rechten voorbehouden.